Εικόνα Σημαντικό Μήνυμα

Αγαπητοί/τές φοιτητές/τριες,

Εύχομαι να είστε όλοι καλά.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου 2020-2021 στο Τμήμα μας.

Οι εξετάσεις στα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 14/6/2021 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 2/7/2021 σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει εκδοθεί.

Η όλη διαδικασία των εξετάσεων θα διεξαχθεί αποκλειστικά και μόνο με τις διαθέσιμες μεθόδους από απόσταση.

Ο ακριβής τρόπος εξέτασης από απόσταση καθορίζεται με ευθύνη του διδάσκοντα του κάθε μαθήματος, ο οποίος και θα σας ενημερώσει με αναλυτικές οδηγίες / ανακοινώσεις μέσω e-class πριν την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας.

Οι φοιτητές που θα συμμετέχουν στην εξέταση των μαθημάτων της εξεταστικής Ιουνίου 2021 και οι επί πτυχίω φοιτητές θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι υποχρεωτικά στην πλατφόρμα https://exams.eclass.upatras.gr/. Συστήνεται η εγγραφή στην πλατφόρμα εξέτασης να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Ως email επικοινωνίας πρέπει να θέτουν το ιδρυματικό τους email της μορφής  .

Η εγγραφή γίνεται μέσω του συνδέσμου https://exams.eclass.upatras.gr/modules/auth/registration.php όπου οι φοιτητές αποδέχονται και τους όρους της εξέτασης σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου.

Οι φοιτητές θα πρέπει να εγγραφούν στην εξέταση σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις οι φοιτητές θα πρέπει να διαθέτουν:

  1. Κινητό (smartphone) με κάμερα-μικρόφωνο ή εξωτερική κάμερα συνδεδεμένη με τον υπολογιστή τους ώστε να χρησιμοποιηθεί για ταυτοποίηση του εξεταζόμενου σε παράλληλη σύγχρονη συνεδρία (μέσω των εργαλείων MS Teams ή Zoom ανάλογα με τις οδηγίες του διδάσκοντος)
  2. Προσωπικό υπολογιστή για την ηλεκτρονική συμμετοχή στην εξέταση στο https://exams.eclass.upatras.gr/
  3. Φοιτητική ή αστυνομική ταυτότητα που θα μπορεί να επιδειχθεί στον εξεταστή στην σύγχρονη συνεδρία.

Οδηγίες συμμετοχής στις εξετάσεις παρέχονται εδώ: https://www.upnet.gr/exams/

Οι φοιτητές καλούνται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εξεταστών με αναλυτικές οδηγίες στα μαθήματα στο https://eclass.upatras.gr/

Θέλω να ξέρετε ότι οι καθηγητές σας γνωρίζουν πολύ καλά τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες καλούμαστε για ακόμα μια φορά όλοι να λειτουργήσουμε στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και θα φροντίσουν η αξιολόγηση της επίδοσής σας να είναι δίκαιη και με τον απαιτούμενο βαθμό επιείκειας.

Σας παρακαλώ θερμά να ανταποκριθείτε στις οδηγίες των διδασκόντων για την όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο επιτυχή ολοκλήρωση των υποχρεώσεών σας για το εαρινό εξάμηνο.

Σας εύχομαι να έχετε καλή επιτυχία!

Α. Λιόπα-Τσακαλίδου

Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας