Εικόνα Λογότυπο Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ

Με την παρούσα προκήρυξη γνωστοποιείται στους φοιτητές του Τμήματος ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ του Πανεπιστημίου Πατρών  από το πρώην Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ-Δ.Ε στο πλαίσιο της πράξης «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» που υλοποιείται από το Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς Πόρους, παρέχει τη δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης με αμοιβή (η οποία είναι υποχρεωτική για την απόκτηση του τίτλου σπουδών), σε
φοιτητές/φοιτήτριες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σύμφωνα με Βεβαίωση της Γραμματείας του Τμήματος.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής δέκα τέσσερες (14) φοιτητών/τριών, υποχρεωτικής διάρκειας έξι (6) μηνών κατά τη χρονική περίοδο από 1/03/2020 μέχρι και 31/10/2020. σε ιδιωτικούς φορείς απασχόλησης.

Η μηνιαία αμοιβή κάθε ασκούμενου θα είναι συνολικά 580,80€/μήνα στο ιδιωτικό τομέα (269,89€/μήνα από την πράξη και 310,91€ από τον ιδιωτικό φορέα απασχόλησης).

Οι ασφαλιστικές εισφορές των φοιτητών θα καταβάλλονται από την πράξη, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η Πρακτική Άσκηση θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 24 του Ν. 1404/83. Αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα εξάμηνης ημερολογιακής διάρκειας (ή 24 ημερολογιακές εβδομάδες πενθήμερης εργασίας) που εντάσσεται στο Η΄ εξάμηνο του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων.

Πραγματοποιείται σε χώρους απασχόλησης συναφούς αντικειμένου με την ειδικότητα του ασκούμενου φοιτητή. Έχει σαν σκοπό να του δώσει την δυνατότητα να αναπτύξει δεξιότητες και ικανότητες σε κανονικό εργασιακό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο ο φοιτητής αξιοποιεί το θεωρητικό υπόβαθρο των γνώσεων που έχει λάβει κατά την διάρκεια των σπουδών του, διευρύνει τις γνώσεις του και αποκτά εργασιακή εμπειρία.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η επιλογή θα γίνει με βάση τα κριτήρια:

  • α) το μέσο όρο της επίδοσης των αιτούντων φοιτητών στα δέκα (10) μαθήματα που έχουν επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία (κριτήριο αριστείας), και
  • β) τον αριθμό ECTS που αντιστοιχεί στα μαθήματα που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς (κριτήριο τελειόφοιτου).

Ο συνολικός αξιολογικός βαθμός γίνεται βάσει της σχέσης:
Η μέγιστη δυνατή βαθμολογία που μπορεί να επιτύχει ένας φοιτητής είναι 2.

Διαδικασίες, απαραίτητα δικαιολογητικά και άλλες πληροφορίες

  • Ημερομηνίες έναρξης ΠΑ
    1. 01-03-2020
    2. 01-04-2020
    3. 01-05-2020
  • Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 03-12-2019 έως 17-12-2019.από τους φοιτητές/τριες που πληρούν τις προϋποθέσεις έναρξης ΠΑ κατά την περίοδο των αιτήσεων. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις θα επαναληφθεί νέα προκήρυξη αρχές Φεβρουαρίου 2020.
  • Η αίτηση θα υποβάλλεται γραπτώς χρησιμοποιώντας το έντυπο ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ(ΕΠΑ01) και μαζί συνυποβάλλονται τα εξής:
    1. Βεβαίωση Φορέα Απασχόλησης Αποδοχής(ΕΠΑ02)
    2. Αίτηση Χρηματοδότησης από την Πράξη ΠΑ(ΕΠΑ03)
    3.  Βεβαίωση πληρότητας προϋποθέσεων ΠΑ από τη Γραμματεία
  • Η παραπάνω αίτηση με τα συνοδευτικά της θα παραδίδεται στη Γραμματεία του Τμήματος όπου θα λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου.
  • Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλογής των φοιτητών θα γίνει την 18η Δεκεμβρίου 2019 στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής και του Τμήματος και έξω από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (Κουκούλι, π. ΤΕΙ). Θα υπάρξει προθεσμία πέντε ημερών για τυχόν ενστάσεις οι οποίες θα γίνονται στην Γραμματεία του Τμήματος (18 έως 23 Δεκεμβρίου) και στη συνέχεια ο οριστικός πίνακας θα αναρτηθεί την 10η Ιανουαρίου 2020 στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής και έξω από τη Γραμματεία του Τμήματος και το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (Κουκούλι, π. ΤΕΙ).

Καυγά Αγγελική
Επιστημονικά Υπεύθυνος/η της Πρακτικής Άσκησης του ΤμήματοςΓεωπονίας
Email: