Εικόνα Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτ/λεπτα

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος  οι φοιτητές  του Πανεπιστημίου Πατρών που ανήκουν στα τμήματα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Επιστήμης Βιοσυστημάτων & Γεωργικής Μηχανικής και Γεωπονίας – Αμαλιάδας, τα οποία έχουν συγχωνευθεί σύμφωνα με το Π.Δ. 52/2022, δεν είναι εφικτό να ολοκληρώσουν τη  διαδικασίας αίτησης χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2022-2023  μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠΑΙΘΑ για το στεγαστικό επίδομα https://stegastiko.minedu.gov.gr  σύμφωνα με τις  διαδικασίες που περιγράφονται στο υπ’ αριθμ.71894/Ζ1/29-06-2023 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ.

Κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θα πρέπει οι φοιτητές των ανωτέρω τμημάτων να προβούν άμεσα στην έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας.

Παρακαλούνται οι φοιτητές των ανωτέρω τμημάτων που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση στεγαστικού επιδόματος 2022-2023 εντός της  προθεσμίας που έχει τεθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, (Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 έως την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023), για τα παρακάτω:

1. Να στείλουν αποκλειστικά μέσω του Πανεπιστημιακού  email που διαθέτουν το παρακάτω μήνυμα στο email της Γραμματείας του Τμήματος (email:) :

Θέμα:  Αίτημα ακύρωσης της Ακαδημαϊκής μου Ταυτότητας

Ονοματεπώνυμο:

Αριθμός Μητρώου: 

Αιτούμαι ακύρωση της Ακαδημαϊκής μου Ταυτότητας προκειμένου να αιτηθώ την επανέκδοση της με τα νέα στοιχεία του Τμήματος (Διόρθωση ακαδημαϊκών στοιχείων) για να μπορέσω να υποβάλλω εμπρόθεσμα  αίτηση χορήγησης Στεγαστικού Επιδόματος για το  ακαδημαϊκό έτος 2022-2023  

2. Στη συνέχεια και αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ακύρωσης της παλιάς Ακαδημαϊκής Ταυτότητας, θα πρέπει να αιτηθούν άμεσα μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας την επανέκδοση της Ακαδημαϊκής τους Ταυτότητας με τα νέα στοιχεία του τμήματος τους. 

3. Η Γραμματεία αφού λάβει το αίτημα από την υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων του αιτούντος φοιτητή, θα ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία έγκρισής της.


Επισημαίνεται ότι:

  • Μετά την έγκριση από τη Γραμματεία, ο φοιτητής μπορεί να πραγματοποιήσει άμεσα την αίτησή του για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 στην εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα https://stegastiko.minedu.gov.gr  και  δεν χρειάζεται να περιμένει την παραλαβή της νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας, η οποία απαιτεί χρόνο.
  • Οι φοιτητές που έχουν ήδη επανεκδώσει τη νέα ακαδημαϊκή ταυτότητα, μπορούν να προχωρήσουν στην αίτηση χορήγησης στεγαστικού επιδόματος, χωρίς πρόβλημα.