Εγκαταστάσεις Μεσολόγγι

Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωπονίας  του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκονται στο Μεσολόγγι σε ένα οργανωμένο campus 800 στερεμάτων .

Από άποψη εγκαταστάσεων και υποδομών, το Τμήμα Γεωπονίας  είναι ένα από τα αρτιότερα Γεωπονικά Τμήματα, καλύπτοντας με επάρκεια τις ανάγκες του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο 5.500 τ.μ. του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2015. Το κτίριο διαθέτει μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύγχρονα εργαστήρια για την υποστήριξη των εργαστηριακών μαθημάτων, δύο αμφιθέατρα χωρητικότητας πεντακοσίων και τριακοσίων ατόμων αντίστοιχα για τη διεξαγωγή μαθημάτων, συνεδρίων και εκδηλώσεων.


Αμφιθέατρο


Εργαστήρια ΤμήματοςΤο τμήμα διαθέτει:

Εργαστήριο Αξιοποίησης Γεωργικών Υπολειμμάτων

Εργαστήριο Γεωργικής Γενετικής και Βελτίωσης Φυτών

Εργαστήριο Γεωργικών και Θερμοκηπιακών Κατασκευών

Εργαστήριο Γεωργικής Φυσικοχημείας

Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής

Εργαστήριο Δενδροκομίας

Εργαστήριο Εδαφολογίας

Εργαστήριο Μηχανικής των Ρευστών

Εργαστήριο Φυσιολογίας και Βιοχημείας Φυτών

Εργαστήριο Φυσιολογίας και Θρέψης Φυτών

Εργαστήριο Φυτοπροστασίας

Εργαστήριο Χημείας Υδάτινου Περιβάλλοντος


Οι εργαστηριακοί χώροι του τμήματος, διαθέτουν επαρκείς εγκαταστάσεις και άριστες υποδομές και εξοπλισμό για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων και των ασκήσεων πράξης, για την εκπόνηση πτυχιακών εργασιών και πρακτικής άσκησης και ιδιαίτερα για την ερευνητική δραστηριότητα.Το τμήμα διαθέτει επίσης ιδιαίτερα σημαντικές υποδομές, όπως τα δύο μεγάλα σύγχρονα θερμοκήπια Λαχανοκομίας, το θερμοκήπιο Ανθοκομίας, το θερμοκήπιο Βοτανικής ή Αεροπονική φάρμα.

Διαθέτει επίσης τρία μικρά ερευνητικά σύγχρονα θερμοκήπια του εργαστηρίου Τεχνολογίας θερμοκηπίων, με Μετεωρολογικό Σταθμό.

Έχει προγραμματισθεί η κατασκευή ενός ακόμη θερμοκηπίου ειδικών προδιαγραφών για τις ανάγκες του εργαστηρίου Φυτοπροστασίας.


Θερμοκήπιο


Βιβλιοθήκη


Στις εγκαταστάσεις το τμήματος στο Μεσολόγγι λειτουργεί οργανωμένη Βιβλιοθήκη με Αναγνωστήριο και Ελεύθερο Εργαστήριο Η/Υ για τους φοιτητές.

Διαθέτοντας σήμερα περίπου 20.000 τόμους βιβλίων καθώς και σημαντικό αριθμό τρέχουσων συνδρομών περιοδικού τύπου και ηλεκτρονικών περιοδικών καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Το υλικό αυτό καλύπτει θεματικά όλες τις κατηγορίες της γνώσης και κυρίως τα αντικείμενα του Τμήματος, βρίσκεται στη διάθεση όλων των σπουδαστών και εκπαιδευτικών και αποτελεί εργαλείο υποστήριξης της διδασκαλίας και της έρευνας.

Φυσικά το τμήμα έχει στην διάθεσή του και την κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπσιτημίου, που αποτελεί μέλος των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών HEAL LINK και ως εκ τούτου διαθέτει πρόσβαση σε βάσεις βιβλιογραφικής αναζήτησης διεθνών επιστημονικών περιοδικών.


Βιβλιοθήκη


Εστιατόριο


Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί εστιατόριο χωρητικότητας 400 θέσεων και είναι ικανό να σιτίζει 1500 σπουδαστές την ώρα. Επίσης, στο εστιατόριο μπορούν να σιτίζονται και όσοι δεν δικαιούνται κάρτα σίτισης πληρώνοντας το αντίτιμο αυτής.


Αθλητικές Εγκαταστάσεις


Για την υποστήριξη των αθλητικών δραστηριοτήτων το ίδρυμα διαθέτει ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβου και ποδοσφαίρου και κλειστό γήπεδο μπάσκετ.


Γυμναστήριο

Χρησιμοποιώντας τα τεχνολογικά μέσα του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα παρέχει πολλαπλές υπηρεσίες ΤΠΕ προς όλα τα μέλη, τόσο εκπαιδευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό όσο και στους ίδιους τους φοιτητές.